Author Topic: Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αγία Ρωσία  (Read 1406 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline pensateomnia

  • Bibliophylax
  • Archon
  • ********
  • Posts: 2,360
  • metron ariston
Original source

Όλα είναι έτοιμα λίγα μόνο εικοσιτετράωρα από την ειρηνική επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, στην Αγία Ρωσία και το Πατριαρχείο Μόσχας.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο θα συνοδεύουν στην ειρηνική επίσκεψη οι Μητροπολίτες Αυστρίας κ. Μιχαήλ, Μυριοφύτου και  Περιστάσεως κ. Ειρηναίος και Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.

Ακόμη, οι Αρχιμανδρίτες Ελπιδοφόρος Λαμπρυνιάδης, Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, και Βησσαρίων Κομζιάς, Μέγας Ιεροκήρυξ.

Επίσης, ο Μέγας Αρχιδιάκονος Μάξιμος και ο Μέγας Λογοθέτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου και Επιχειρηματίας κ. Θεόδωρος Αγγελόπουλος.

Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «ROMFEA.gr», δημοσιεύει σήμερα (17/05/2010) πρώτο και αποκλειστικά το πρόγραμμα της επισκέψεως του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας στην Ρωσία.

Το Σάββατο, 22 Μαΐου 2010 ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο του Vnukovo – Μόσχα, όπου θα τον υποδεχθεί ο ίδιος ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Την Κυριακή, 23 Μαΐου Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέπτεται τη Λαύρα της  Αγίας Τριάδας και του Αγίου  Σεργίου, όπου στις πύλες τον υποδέχεται η αδελφότητα της Μονής.

Εκεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα προσκυνήσει τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Σεργίου του Ραντονέζ (Ιερός Ναός Αγίας Τριάδας).

Εν συνεχεία θα τελεστεί ιερό συλλείτουργο των δύο Προκαθημένων, και μετά η ανταλλαγή προσφωνήσεων.

Το βράδυ, θα παρατεθεί επίσημο γεύμα προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη από τον Μητροπολίτη Κυρήνης κ. Αθανάσιο, Έξαρχο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στη Μόσχα.

Τη Δευτέρα, 24 Μαΐου (Αγ. Πνεύματος - Κυρίλλου και Μεθοδίου με το ιουλιανό ημερολόγιο – εορτάζει ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος, θα τελεστή ιερό Συλλείτουργο των δύο Προκαθημένων στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Μόσχας.

Επίσης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα χαιρετίσει την τελετή έναρξης των Ημερών Σλαβικών Γραμμάτων  και Πολιτισμού (στην Κόκκινη Πλατεία).

Την ίδια μέρα ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα παραστεί σε Συναυλία  στο Κρατικό Μέγαρο του Κρεμλίνου.

Τέλος, θα παρατεθεί δεξίωση στο  Κρεμλίνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη εκ μέρους της Κυβερνήσεως  της Ρωσικής Ομοσπονδίας παρουσία του Πρωθυπουργού Βλαδιμήρου Πούτιν.

Την Τρίτη, 25 Μαΐου θα παρατεθεί πρόγευμα  προς τιμή του Οικουμενικού Πατριάρχη, από τον Πρέσβη  της Τουρκίας στη Μόσχα.

Εν συνεχεία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέπτεται το Μεγάλο Ανάκτορο του Κρεμλίνου.

Επίσης, ο Πατριάρχης θα τελέσει μια σύντομη δέηση ενώπιον των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ερμογένους, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Αμέσως μετά θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στους Ναούς των Αγίων Αρχαγγέλων και Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, θα γίνει η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Δημήτριο Μεντβιέντεφ.

Τέλος, θα πραγματοποιηθούν οι επίσημες  συνομιλίες μεταξύ Οικουμενικού Πατριαρχείου και Πατριαρχείου Μόσχας.

Την Τετάρτη, 26 Μαΐου ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέπτεται το Σχολείο  των Αδελφών του Ελέους ο «Άγιος Δημήτριος», όπου τον προσφωνεί ο Πρωθιερεύς Αρκάδιος Shatov, Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος επί της Εκκλησιαστικής Φιλανθρωπίας.

Στην συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα δώσει διάλεξη στους  φοιτητές του «Πανεκκλησιαστικού Τμήματος Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Σπουδών» του Πατριαρχείου Μόσχας, στους χώρους του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (Ιερά Μονή Αγίου  Δανιήλ).

Μετά το πέρας της διάλεξης ο Οικουμενικός Πατριάρχης συναντάται με τον Δήμαρχο  της Μόσχας Γιούρι Λουζκώφ.

Επίσης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη  στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης και θα προσκύνηση τα ιερά λείψανα της Αγίας Ματρώνας.

Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Ντοντσκόι. Προσκύνηση των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Τύχωνος, Πατριάρχου Μόσχας.

Επίσκεψη του Ιερού Καθεδρικού Ναού των Θεοφανείων στο Ελόχοβο. Τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του Πατριάρχου Μόσχας Αλεξίου Β΄.

Επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Σεργίου Ραντονέζ στο Κραπίβνικι, Μετόχιο του Οικουμενικού Πατριαρχείου μέχρι  τη δεκαετία του 1920.

Τέλος, θα παρατεθεί, επίσημο δείπνο προς τιμή του Οικουμενικού Πατριάρχη, το οποίο παραθέτει ο Πρέσβης της Ελλάδα στη Μόσχα κ. Σπινέλλης.

Την Πέμπτη, 27 Μαΐου ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα αναχωρήσει αεροπορικώς για την Αγία Πετρούπολη και  από εκεί για την Ιερά Μονή Βάλαμο.

Εκεί θα γίνει επίσημη  υποδοχή από την αδελφότητα της Μονής με επικεφαλής τον Ηγούμενο, Επίσκοπο Παγκράτιο, και δοξολογία στο Καθολικό της Μονής.

Την Παρασκευή, 28 Μαΐου θα επισκεφθεί τις σκήτες που περιβάλλουν το Βάλαμο.

Το Σάββατο, 29 Μαΐου θα γίνει Επιστροφή στην Αγία Πετρούπολη. Μετά Επίσκεψη στην Κροστάνδη, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Morskoi.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί παρέλαση  του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Επιστροφή στην Αγία Πετρούπολη και επίσκεψη στο Ερμιτάζ, εν συνεχεία επίσκεψη  στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Καζάν και από εκεί επίσκεψη  στον Ιερό ναό του «Σωτήρος επί του αίματος».

Την Κυριακή, 30 Μαΐου θα γίνει μετάβαση εν πομπή στον Ιερό Ναό του Αγίου Ισαακίου, και εκεί συλλείτουργο των δύο Προκαθημένων στον ίδιο Ιερό Ναό.

Επίσης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα δώσει τηλεοπτική συνέντευξη στον σταθμό «Ρωσία 24».

Τέλος, να σημειωθεί, ότι θα παρατεθεί αποχαιρετιστήριο δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη τη παρουσία και των μελών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Ρωσίας στο Ανάκτορο του Κωνσταντίνου.
But for I am a man not textueel I wol noght telle of textes neuer a deel. (Chaucer, The Manciple's Tale, 1.131)